STEK BLOG & COLUMNS

RECEPTEN - KIJKJE IN DE KEUKEN - ONZE VISIE OP ETEN - ONZIN

Comfortkip op je gourmet burger

Zeg eens eerlijk, heb je enig idee of het beestje op dat fraai opgemaakte bord van jouw lievelingsrestaurant een prettig leven heeft gehad? En weet je eigenlijk wat jouw favoriete afhaalrestaurant voor vlees gebruikt in haar curry’s? Durf je het te vragen? De vraag stellen is de vraag beantwoorden.

Lees meer

Later, als ik mijn croque weer van de pas serveer

Ik kijk op mijn telefoon en merk verbaasd op dat het alweer de vijftiende van de maand is. Fijn, bijna door januari heen. De maand van het opmaken van de balans, de maand van het evalueren van het voorgaande jaar. Een noodzakelijke maand, maar voor mij en denk ik ook voor anderen, een vrij sobere maand. Twintigtwintig is wat het is; nu ligt de focus op het komende jaar. Het voelt een beetje als de eerste dag van school vroeger. Ik trappel van de opwinding en voel mij, gewapend met mijn lijst van goede voornemens en die nieuwe placebo-energie, tot alles in staat. Ook tot een jaar waarin wij corona langzaam uitfaseren.

Lees meer

Elke dag Pakjesavond: het leven van een take-away restaurant

Je wordt ermee doodgegooid op ​Insta​: volledig verzorgde take-away diners. Allemaal prachtige, creatieve initiatieven van ingenieuze horecaondernemers. Uiteraard wil je deze bikkels een steuntje in de rug geven. Wekelijks zelfs. Echter, met zoveel opties, elke week nog aantrekkelijker en nog spannender, is het lastig kiezen.

Lees meer

Doe mij maar een lockdown light

‘Yes!’ roept een klein stemmetje achter in mijn hoofd. Deze nieuwe lockdown light betekent immers wel dat ik nu elke dag kan uitslapen. Heerlijk, vooral nu de dagen korter worden en het kwik aanzienlijk daalt.

Lees meer

Benedict for Brunch

We zijn allemaal aan het brunchen geslagen. Lekker lui op de late zaterdag- of zondagochtend. Met je geliefde of met vrienden, altijd met koffie, meestal met eieren, soms met drank. Brunch is natuurlijk een samenvoeging van breakfast en lunch, een laat ontbijt of een vroege lunch dus. Rond 1895 maakt dit fenomeen naam in Engeland. De oorsprong zou liggen bij de hunting parties. De jacht werd onderbroken voor een picknick, zodat de heren weer op krachten konden komen. Een uitvinding van de upper class, want de general public kon het zich niet veroorloven om de ochtend te verlummelen.

Lees meer

Moederdag Ontbijtje

LIEVE MANNEN OPGELET!

Aankomende zondag is het Moederdag! En misschien vindt ze het wel een beetje onzin, maar iedere vrouw wordt graag verrast! Wij maken het heel makkelijk voor je. We hebben een heerlijk ontbijtpakket bedacht waar je mee kan shinen! Waar je echt mee kan scoren!

Lees meer

Recept: Hemelse Modder

Als we onze hemelse modder serveren, tijdens een privé diner, catering of in het date night menu, krijgen we altijd 5 sterren. Soms zouden we liever iets anders maken, gewoon voor de verandering, maar zelden worden andere desserts zo goed ontvangen als deze klassieker.

Lees meer

Date night in tijden van Corona

Wat we het allerliefste doen, is koken. Ook nu, juist nu, koken we graag voor je. Lekker eten bij Stek gaat even niet, maar je kunt wel Stek Stijl eten, thuis. Toch een beetje date night met je geliefde, of doen alsof je uit eten bent met een vriendin. Iedere week bedenken we een lekker origineel menu voor het weekend.

Lees meer

Geklopt, dan klopt het!

“Mama, mag ik een vingertje boter?”, vraagt mijn zoontje van drie als we samen in de keuken staan. Ik smelt als een klontje voor z’n boevenkop waar ik natuurlijk geen nee tegen kan zeggen. Dus: tuurlijk schatje! En hupsakee, 1 vingertje worden er altijd meer.

Lees meer