Hemelse Modder
Als we onze hemelse modder serveren, tijdens een privé diner, catering of in het date night menu, krijgen we altijd 5 sterren. Soms zouden we liever iets anders maken, gewoon voor de verandering, maar zelden worden andere desserts zo goed ontvangen als deze klassieker. Omdat we lief zijn, hebben we besloten het recept te delen. Laten jullie ons weten of het gelukt is?
- 150 gram goede pure chocolade
- 100 gram eiwit (ongeveer 3 eiwitten)
- 2,25 dl slagroom
- 50g suiker
Smelt chocolade (au bain Marie) en laat even afkoelen. Zorg dat de room en eieren op kamer temperatuur zijn, anders krijg je klontjes. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Klop de slagroom lobbig.
Voeg een klein beetje eiwit bij de chocolade als die ongeveer lichaamstemperatuur is (even voelen). Schep goed om, meer vouwen dan roeren. Duurt even, maar op die manier blijft het lekker luchtig, een pannenlikker is hier het beste ding voor. Doe dan de rest erbij. Als de choco en het eiwit gemengd zijn, doe je hetzelfde met de slagroom. Schep om tot je geen strepen meer ziet. Laat nog even opstijven in de ijskast. Bon appetit!